Työllistymisen esteet on poistettava

Suomessa ollaan yhä vakavamman työvoimapulan edessä. Silti meillä on useita alan ammattilaisia työttöminä ja tilanteessa, jossa osa-aikaisen työn vastaanottaminen ei ole kannattavaa.

Eräs merkittävä työllistymisen este on liian matala työttömyysturvan suojaosa. Vaikka osa-aikatyötä olisi tarjolla, jää työtön taloudellisten realiteettien pakottamana kotiin. Näin ei saisi olla.

Kristillisdemokraattien puoluehallitus vaati lauantaina 5.2. pitämässään kokouksessa työttömyysturvan suojaosan nostamista pysyvästi 500 euroon.

Jos suojaosa on riittävän korkea, kannustaa se työtöntä osa-aikatyön tekemiseen, helpottaa työvoimapulaa ja tekee väylän myöhempään kokoaikaiseen työllistymiseen helpommaksi.

Koronapandemian aikana suojaosaa korotettiin väliaikaisesti. Kristillisdemokraatit esittivät syksyn vaihtoehtobudjetissaan suojaosan korottamisen jatkamista, mutta asiaan ei ole tartuttu.

Nykyisessä tilanteessa kaikki toimet työvoimapulaan vastaamiseksi, pitkäaikaistyöttömyyden ehkäisemiseksi ja työllistymiskynnyksen madaltamiseksi on otettava käyttöön.

Kirjoitus on julkaistu Tamperelaisessa 17.2.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *