FM, poliitikko ja perheenäiti, jolla on rohkeutta toimia lasten ja nuorten, perheiden, ikäihmisten ja yksinyrittäjien asialla.

Tällä hetkellä teen työtä kotona neljän lapsen sijaisäitinä. Työstäni Tampereen NNKY:n toiminnanjohtana irtisanouduin, kun neljäs sijaislapsemme muutti meille lokakuussa 2019.  Kotipaikkakuntani Lempäälän asioihin pääsen vaikuttamaan kunnanvaltuutettuna (kd) ja kunnanhallituksen jäsenenä. Toimin myös KD Lempäälän-Vesilahden paikallisosaston puheenjohtajana, KD Pirkanmaan piirin hallituksen jäsenenä ja KD:n puoluevaltuuston jäsenenä. Olen naimisissa Harrin kanssa ja perheeseemme kuuluu lastemme lisäksi kolme koiraa ja kissa. Asumme luonnonkauniilla paikalla Lempäälän Hollossa. 

Olen koulutukseltani filosofian maisteri. Opiskelin Tampereen yliopistossa germaanista filologiaa, kansainvälistä politiikkaa ja tiedotusoppia. Tampereen NNKY:n toiminnanjohtajana olen tehnyt työtä tyttöjen ja naisten hyvinvoinnin eteen vuodesta 2002. Sitä ennen olen työskennellyt mm. Pirkanmaan liitossa kansainvälisistä asioista vastaavana maakunta-asiamiehenä, TAMK:ssa projektisuunnittelijana ja hydrauliikka-alan yrityksessä markkiointipäällikkönä. Ansioluettelo

Luonteeltani olen energinen moniosaaja, joka innostuu haasteista ja uuden oppimisesta. Ongelmatilanteita kohdatessani lähden aktiivisesti etsimään niihin ratkaisuja. Minun on helppo hahmottaa laajoja kokonaisuuksia ja löytää niistä olennainen. Innostun verkostoitumisesta ja kontaktien luomisesta. Suhtaudun ennakkoluulottomasti monenlaisiin ihmisiin. Haluan olla tekemässä yhteistyötä yli puoluerajojen. Suosittelemme Piiaa

Vanhan rintamamiestalon asukkaana minusta on kuoriutunut esiin intohimoinen puutarhanharrastaja.

Työssäni Tampereen NNKY:n toiminannanjohtajana olen saanut vaikuttaa monipuolisesti pirkanmaalaisten ja myös valtakunnallisesti tyttöjen ja naisten elämään. Olemme luoneet Suomeen uudenlaisen työmuodon, Itu-työn, jonka kautta olemme voineet tukea yksihuoltajaäitejä, kriisiraskaustilanteessa olevia ja abortin läpikäyneitä naisia. Olemme tarjonneet perheisiin lastenhoitoapua Äidikepalvelun kautta. Olemme järjestäneet maahanmuuttajille matalan kynnyksen suomen kielen opetusta sekä maahanmuuttajanaisille erilaisia vertaistukiryhmiä.  Lisäksi olemme tuoneet Suomeen uudenlaiset liikkumisen muodot, gospel-jumpan ja gospel-lattarit. Olemme aktiivisesti asettuneet median luomaa naiskuvaa vastaan ja olemme painottaneet naisten kokonaisvaltaista kauneutta, johon kuuluu henki, sielu ja ruumis. Olemme rohkaisseet naisia ottamaan oman paikkansa johtajina ja vaikuttajina.

Lempäälän kunnanvaltuutettuna ja kunnanhallituksen jäsenenä olen omaksunut aktiivisen kuntavaikuttajan roolin. En ole vain puhunut, vaan myös toiminut puhtaan sisäilman ja puurakentamisen, lasten ja nuorten palveluiden, erityisesti lastensuojelun ja perheneuvolan riittävien resurssien, ikäihmisten monipuolisten asumis- ja hoivapalveluiden, viihtyisän elinympäristön sekä matkailun kehittämisen puolesta. Valtuustoaloitteita olen tehnyt Moision koulun uusista sisäliikuntatiloista ja Puukerrostaloista Lempäälään. Asiat, joihin olen vaikuttanut 1. valtuustovuoteni aikana

KD Lempäälän-Vesilahden paikallisosaston puheenjohtajana, KD Pirkanmaan hallituksen jäsenenä ja KD:n puoluevaltuuston jäsenenä haluan olla lisäämässä ihmisten tietoisuutta KD:n harjoittamasta politiikasta. Toivon, että KD voisi näyttäytyä suomalaisille puolueena, joka tekee raikkaita, uusia avauksia ja tarjoaa todellisia ratkaisuja suomalaisten arkeen. KD on saanut palstatilaa mediassa valitettavasti usein vain niiden asioiden kautta, joita jo valmiiksi puolueeseen halutaan liittää. Vaikka KD on pieni puolue, se on toiminut suunnannäyttäjänä mm. sosiaaliturvauudistuksessa, jossa sen ehdottamaa yleistuen mallia on otettu myös muiden puolueiden ohjelmiin.

Olemme rakentaneet autotalliimme viihtyisän kokoontumistilan, jossa järjestän KD:n Talli-iltoja ja erilaisia teemailtoja.

Ollaan yhteydessä

piia.nurmela@kd.fi, 050 5962 463