Kanavanvartijan talo osaksi historiallista Lempäälää

Hienoa, että LVS on nostanut tärkeän asian esille. Kanavan seutu on kulttuurihistoriallisesti keskeinen paikka Lempäälässä, jonka kehittämistä ei saa missään tapauksessa unohtaa. Mielestäni Lempäälän kunnan pitäisi hankkia paikka itselleen ja kytkeä sen kehittäminen osaksi laajempaa kunnan matkailustrategiaa. Keskustan alueella tähän samaan kokonaisuuteen voisi kytkeä myös muut historiallisesti arvokkaat rakennukset kuten kirkko ja sen ympäristö, asemarakennus, kahvila Siiri sekä vähän kauempana olevat Hakkarin kartano ja museoraitti.

Voisiko tätä radan länsipuolta kehittää ns. “vanhana Lempäälänä”, joka olisi tunnelmaltaan erilainen kuin jo rakenteilla oleva radan itäpuoli. “Vanhassa Lempäälässä” olisi myös uudistakentaminen erilaista kuin toisella puolella rataa. Siellä voisi olla esim. puutalokortteleita, satama-alue, rantabulevardeja, rantakahviloita- ja ravintoloita, pieniä kivijalkakauppoja ja tori.

On totta, että matkailun näkökulma, Kanava mukaan lukien, on jäänyt strategiatyöskentelyssä unholaan. Vielä ei ole myöhäistä nostaa tätä tärkeää asiaa mukaan Lempäälän tulevaisuudenkuviin.

 

LVS: Olisiko mahdollista saada kanavanvartijan taloon elämää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *