Kotimaan matkailukesä tuo toivoa suomalaisille matkailuyrittäjille

Monet yrittäjät ovat joutuneet kohtuuttomien haasteiden keskelle koronakriisin myötä. Yksi eniten kärsinyt yrittäjäjoukko ovat matkailuyrittäjät. Kevään synkät näkymät ovat onneksi muuttuneet toiveikkaan odottaviksi. Ilouutinen kotimaassa operoiville matkailuyrittäjille oli valtioneuvoston antama linjaus kotimaanmatkailun avaamiseksi. 

Suomessa hienoja matkailukohteita riittää. Ehkäpä tämä kesä on monille silmät avaava kokemus siitä, miten upea matkailumaa Suomi on. Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Aivan omassa lähiympäristössämmekin riittää  tutustumisen arvoisia kohteita. Jo pieni irtiotto ja tutustuminen johonkin oman tai naapuripaikkakunnan kohteeseen virkistää mieltä ja tuntuu oikealta lomalta. 

Suomalaiset ovat liikkuneet kevään aikana luonnossa enemmän kuin ehkä vuosiin. Kun moni muu kaupankäynti on tyrehtynyt, ovat matkailuvaunut ja -autot, pyörät ja kesämökit käyneet ennätyshyvin kaupaksi. Toivoa sopii, että tämä trendi jatkuu.

Luonnossa vietetty aika lisää tutkitusti hyvinvointia ja onnellisuutta. Jäkipolville siirretty arvostus luontoa kohtaan on arvokas perintö. Meidän tuleekin huolehtia siitä, että saamme elää ympäristössä, joka on vehreä ja jossa luonto on lähellä. Luontoarvot ja väljyys tulevat jatkossakin, rajojen avauduttua olemaan ehdoton Suomen matkailuvaltti. Tätä meidän tulisi osata entistä paremmin hyödyntää. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *