Vetovoimaa ja viihtyisyyttä Lempäälään

Piikki piikitteli viikko sitten Lempäälän-Vesilahden sanomissa Lempäälän vetovoimaisuudesta tai sen puuttesta. Hänen kysymyksensä kuului: Mistä Lempäälä tunnetaan? Vastaus oli Ideaparkista – eikä juuri muusta.

Asuinpaikkakuntana Lempäälällä on vetovoimaa. Monien vuosien väestönkasvu kertoo jostakin. Tärkein selittävä tekijä on sijainti Tampereen kehyskuntana ja vieläpä ainoana sellaisena mottoritien ja Tampere-Helsinki kasvukäytävän varressa. Lempäälä tunnetaan myös yritysmyönteisyydestä ja yrittäjät kokevat saavansa kunnassa hyvää palvelua. Lempäälällä on ollut hyvä maine muissakin palveluissa ja monet muuttavat Lempäälään nimenomaan niiden perässä. Tätä mainetta meidän kannattaa vaalia ja mahdolliset säröt korjata mahdollisimman pian.

Samaa mieltä Piikin kanssa olen siitä, että meiltä puuttuu Ideaparkin lisäksi tietty vetonaula, jota varten Lempäälään tultaisiin varta vasten käymään. Meillä on monia hienoja elementtejä, joita ei ole mielestäni oikein osattu hyödyntää: rannat, kanava ja koski sekä keskiaikainen historia upeine kirkkoineen. Nyt kun kuntakeskusta rakennetaan käytännössä kokonaan uudestaan, olisi meillä mahdollisuus tehdä jotakin ainutlaatuista. Meillä on olemassa hyviä suunnitelmia, nyt ne on vaan sirrettävä käytäntöön.

Rahaa toki tarvitaan, mutta aina ei kyse ole edes siitä. Samalla rahalla asioita voidaan tehdä monella tavalla. Kun luovuus ja näkemys yhdistyvät, voi syntyä mitä vaan! Viihtyisä, vetovoimainen keskusta, kuntalaisten monimuotoinen olohuone, joka on ehjä kokonaisuus ja jossa yllä mainitut vetovoimatekijät on hyödynnetty, houkuttelee kuntaan paitsi asukkaita myös turisteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *